Awasi Nabi Palsu

dipetik dari: http://al-ghari.blogspot.com/2008/10/awasi-nabi-palsu.html

Para pembaca budiman, fenomena mengaku menjadi Nabi @ Rasul bukan perkara baru dalam agama dan masyarakat kita. Termasuklah kes Nabi @ Rasul Palsu Puan Maryam bt Ahmad Shaharudin ini. Sebelum ini beliau pernah mengaku menjadi nabi Isa AS. Tetapi ‘kononnya’ setelah dinaikkkan ke makam yang lebih tinggi, beliau mendakwa dilantik oleh Allah sebagai Rasul Perempuan Melayu pula. Beliau pernah dikenakan tindakan oleh JAIP atas dakwaannya itu. Tetapi, beralih angin pula ke Selangor. Kini operasionalnya berpusat di Ampang dan Lembah Klang. Tuan Blog sudah lama mengikuti perkembangan beliau. Dan pendedahan kepada pihak berwajib telahpun dibuat. Namun memandangkan aktiviti Rasul Palsu ini semakin berleluasa dalam menyesat dan memesongkan pegangan umat Islam. Maka sekali lagi Tuan Blog terpanggil untuk membongkar penyelewengan yang dilakukan beliau.

Berikut merupakan dakyah yang disebarkan oleh beliau :

1) Mengaku sebagai Rasul Perempuan Melayu yang diutuskan oleh Allah SWT. Buktinya, beliau mengatakan : “Saya dengan ini mengumumkan diri saya sebagai Rasul Allah dengan bukti dan petunjuk ini, ia-itu tidak ada mana jua pihak berkuasa di dunia ini boleh mengatasi apa jua kuasa yang Allah berikan kepada saya yang membuatkan tidak ada mana jua pihak berkuasa boleh mengambil apa jua tindakan terhadap saya sebagai bukti mukjizat saya yang ini, ia-itu kuasa saya bersama kuasa Allah. Begitulah cara Allah membuktikan kebenaran saya sebagai Rasul Allah untuk difahamkan kepada semua yang membaca email ini.( Meriam Ahmad Shaharudin, Selasa 30 hb. September, 2008 : email yg di hantar kepada Tuan Blog).

Meriam mendakwa lagi : “Bukan mudah menjadi Rasul, terutama perempuan pula. Jika tidak kerana Allah membela, melindungi, menyayangi saya, tak tahulah bagaimana untuk saya berhadapan dengan anda yang begitu kejam menghina saya tanpa sebab.” (Meriam Ahmad Shaharudin, email : 23 September 2008)

2) Menyifatkan sesiapa yang tidak menerima kerasulan beliau akan mendapat laknat daripada Allah SWT. Buktinya : “Untuk makluman semua tidak ada gunanya lagi sesiapa jua melawan dan menentang apa jua yang saya bawa dari Allah ini untuk kita semua saksikan bagaimana akhirnya Allah membuka mata anda semua untuk membolehkan anda semua melihat kebenaran dari Allah yang saya bawa ini. Terus terang saya katakan inilah masanya kamu semua yang selama ini menidakkan kebenaran saya dapat melihat dengan mata kepala kamu semua bagaimana laknat Allah menimpa kamu semua yang sampai sudah tidak mahu menerima kebenaran saya ini.

3) Mendakwa Islam telah diselewengkan oleh Dajal 7 Anti Hadis. Buktinya : “Tak perlulah takut sebab saya bukan bawa apa jua ajaran agama yang lain atau yang baru tetapi ajaran yang sama seperti yang dibawa oleh Nabi Muhammad. Untuk makluman semua ajaran yang Allah sampaikan menerusi Nabi Muhammad telah habis semua sekali diselewengkan oleh dajal sejak ujudnya kitab dajal yang bernama hadis. Sejak itulah kita semua dalam kesesatan.” Meriam mendakwa lagi : “Sebenarnya yang buruk itu, yang hina itu adalah agama dajal; bukan agama Islam agar anda semua fahamkan apa yang saya perangi selama ini bukannya ajaran dan agama Islam, tetapi ajaran dan agama dajal yang kita anuti sejak 700 ( tujuh ratus) tahun dahulu.”

(Meriam Ahmad Shaharudin, Selasa 23 hb. September, 2008, email kpd Tuan Blog)

4) Mencela Institusi Agama : Buktinya, beliau mengatakan : “Khas buat Jabatan Agama Islam Perak: Saya amat tahu apa yang saya lakukan ini hanyalah drama yang Allah perlu pentaskan. Jadinya jangan bimbang bila JAIP saya saman. Tidak ada apa jua jalan lagi untuk kes ini dibawa ke mahkamah melainkan hanya dengan cara ini sahaja. JAIP pernah mendakwa saya bukan menurunkan kata-kata Allah pada tahun 1994 dahulu. Allah benarkan JAIP berbuat begitu sebab Allah ada perancanganNya membenarkan JAIP berbuat begitu. Untuk makluman semua sebabnya adalah begini, dengan apa yang JAIP lakukan itu memberikan peluang kepada saya untuk menyaman JAIP. Ini semua hanya lakunan Allah sahaja. Allah sebenarnya mahukan kebenaran saya menurunkan kata-kata Allah dan sebagai Rasul yang Allah utuskan diumumkan menerusi saluran yang suci, ia-itu mahkamah. Satu-satunya jalan yang ada ialah menyaman JAIP.” (Meriam Ahmad Shaharudin, email : 23 Sept 2008)

Malah, Meriam turut mengecam JAKIM dan para Mufti yang lain di negara ini. Tuan Blog akan memperjelaskan beberapa provokasinya. Insya Allah.

5) Lebih jelas lagi Rasul Palsu ini selalu mendakwa diakhir emailnya :

Saya yang menurut perintah Allah / Tuhan,
Meriam bt Ahmad Shaharudin / Rasul Allah / Pesuruh Tuhan

6) Utk maklumat lanjut : Rasul Palsu ini boleh dihubungi di alamat berikut :

Meriam bt Ahmad Shaharudin

19A, Tingkat 1

Jalan Wawasan Ampang 2/1

Bandar Baru Ampang

68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan

7) Ayuh saudara, mari kita bersatu untuk membanteras Rasul Palsu ini. Untuk acara debat, berhujjah, forum @ diskusi, pengikut Rasul Palsu boleh hubungi saya : Zamihan Mat Zin 012 2465518 @ 03 89218449. Syukran

7 thoughts on “Awasi Nabi Palsu

 1. KERASULAN DAN KENABIAN SUDAH TAMAT.. SETELAH WAFAT NABI YANG TERAKHIR..SESUNGGUHNYA ORANG-ORANG YANG DISESAT OLEH SYAITAN AKAN MENCARI CARI JALAN UNTUK MENYESATKAN ORANG LAIN PULA,SEBAGAIMANA SYAITAN MENCARI CARI JALAN UNTUK MENYESAT MANUSIA,,OLEH ITU BERHATI-HATILAH ! KERANA YANG MANIS TAK SEMESTINYA MADU,PAHIT PULA TAK SEMESTINYA HEMPEDU..

 2. baru sedikit nikmat Allah kurniakan atas hamba-hambanya,,sudah lawan Naqli ,sudah sesat Aqli

  INILAH YANG DIKATAKAN ,, JIKA MESKIN SALAHKAN TUHAN
  JIKA KAYA “JADI TUHAN

 3. Bilalah pihak kuasa nak ambil tindakan ni? Sedih juga tahu yang rakan saya seorang ni jadi pengikut meriam nabi palsu ni secara sembunyi. Mak Cik Meriam sebarkan dakwah melalui email dan saya takut nnti kejadian ni menular dan teruk lagi. Pihak berkuasa ambillah tindakan secepat yang mungkin. Orang yang tidak mempunyai asas agama yang teguh akan mempercayai si Meriam ni.

 4. Salam Insan dan semua,
  Diharap sesama kita bersama jihad..dengan adanya blog tersebut biaralh ramai dapat mengomen yg terbaik…ini mungkin dapat membuka mata pihak berkuasa!
  Takbir!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s