Facebook Katy Lim Li Lian – Provokasi Yang Tidak Diundang

Provokasi yang dilakukan oleh penama Katy Lim Li Lian seperti disiarkan di bawah ini adalah suatu provokasi yang tidak diundang. Pihak berwajib mesti menyiasat dan membawanya ke muka pengadilan.

Kini telah ada pihak yang membuat laporan polis, maka siasatan mesti disegerakan semoga isu ini tidak melarat yang sukar dipadamkan nanti.

Mungkin perlu lebih banyak laporan polis dibuat agar siasatan ini dapat disegerakan lagi.

8 thoughts on “Facebook Katy Lim Li Lian – Provokasi Yang Tidak Diundang

  1. hntr 1 jemaah utk brjmpa dgn individu2 yg ada masaalah dgn agama islam..bincang,dan tanya apa masaalah mereka..kta x boleh saling hina menghina..gna cra lembut.dakwah cra nabi saw dgn akhlak nabi,tunjukkn kpda org2 kafir tentg kebaikkan dn keindahan islam..jgn tnjukkan apa yg ada pada melayu..tp apa yg ada pada agama yg kita anuti..zmn nbi pn ramai yahudi,munafiqeen hina agama,tp sbb dakwah,akhlak,dn budi pekerti yg ada pda nbi saw,mraka dpt hidayat..dn cra terakhir..skiranya cra hikmah dn lmh lmbut tdk brkesan..bru lh dignakn tindakkan tegas..wsllm

  2. i am against Katy Lim, in the same way I am against “racist” principal Siti Inshah Mansor.

    BTW, some said that this Katy Lim is a Singaporean. Don’t know whether it is true or not?

    Nota: Setelah diselidik dan disiasat, rupanya amoi ni orang Singapura…

  3. allah ada berfirman ‘patutkah orang islam itu sama berdosa sebagaimana org-org kafir, dimanakah akal mereka sudahkah mereka mencari ulamak yg telah aku lantik’ dan satu lagi firman allah ‘org kafir itu adalah urusan allah’ dan ingat senjata org islam yang mustajab adalah doa.tak kira siapa kita yg penting bangsa yg menegakkan hukumdan syariat islam.islam tak bolih bergerak sorang-sorang.semua org kena ambil bahagian dan barulah islam itu kuat.panduan kita adalah al-quran yang menyelesaikan segala masalah dan kitab yg tiada keragyan utk mereka yg hendak bertakwa.

  4. bagi pendapat saya, setiap agama menyuruh kita sebagai manusia berbaik-baik di antara satu sama lain tidak kira apa bangsa dan agama. pity dis girl la…terlalu mengikut perasaan dan kurang didikan dari ibu bapanya…dia nak kata agama lain, tp agama sendiri tak tahu sepenuhnya.kita bukan nyer sempurna sangat. saya ada baca kat satu blog ttg laporan polis yg dibuat. sepatutnya kata pada budak ni. “kalau awk tak suka malaysia dan bangsa2 melayu di sini atau bangsa lain, awk boleh pegi la ke negera lain, menetap la kat mana2 pun,malaysia pun tak kisah dia tak ada kat malaysia ni pun,sebab apa yg dia dah lakukan byk memalukan negara malaysia.bila dah macam ni tak de perpaduan, negara lain akan mengambil kesempatan untuk jatuh kan kita.moga2 malaysia aman dan damai. amin..salam.

  5. Pingback: Provokasi Yang Tidak Diundang – Mana Perginya Nilai Budaya Ketimuran Kita? « Karim’s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s