Hina Islam: Facebook Li Lian disiasat

KUALA LUMPUR 4 Sept. – Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sedang menyiasat akaun laman sosial Facebook atas nama Katy Lim Li Lian yang didakwa memaparkan komen-komen menimbulkan kemarahan umat Islam.

Jurucakap SKMM menjelaskan, siasatan ke atas akaun Facebook tersebut dibuat selepas mendapat aduan daripada orang ramai.

“Oleh kerana kes ini masih dalam siasatan maka setakat ini SKMM tidak dapat memastikan sama ada Katy Lim itu adalah pemilik sebenar akaun Facebook berkenaan,” katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas laporan polis oleh Gerakan Pemuda Prihatin Putrajaya (Gempur) semalam berhubung akaun laman sosial Facebook didaftarkan atas nama Katy Lim Li Lian yang didakwa menghina Islam dan Allah dengan menggunakan kata-kata kesat.

“SKMM akan memastikan siasatan berhubung perkara ini dapat disiapkan secepat mungkin,” katanya.

Beliau berkata, siasatan tersebut perlu disegerakan kerana ia mendapat perhatian masyarakat yang mahu mengetahui perkembangan selanjutnya berhubung kes berkenaan.

Sumber: Mingguan Malaysia

4 thoughts on “Hina Islam: Facebook Li Lian disiasat

  1. salam… saya sokong kehendak tuan penulis… kenapalah rakyat kafir harbi(cina)… semakin teruk nak kacau malaysia… diharap kita umat Islam tidak mudah terpedaya dan tunduk dibawah semua kafir harbi(cina) di Malaysia…

  2. so?? when is the action???i can’t wait for that..i really wanna see how great she is..and how brave she is..this is very sensitive issue and please do something before we MUSLIM punish her by our own!

  3. siasat, siasat…mana keputusannya..dh hujung september ni…kalo melayu, bukan main cepatnya siasatan, siap tangkap lg..inilah kerajaan double standard yg kita ada..melayu makan melayu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s