Kenyataan Akhbar: Film yang diproduksi di Amerika Syarikat yang menghina Nabi Muhammad s.a.w.

PEMBELA – Kenyataan Akhbar: Film yang diproduksi di Amerika Syarikat yang menghina Nabi Muhammad s.a.w.
September 13, 2012

Gabungan PEMBELA Islam (PEMBELA), gabungan NGO2 Islam Malaysia dengan kesedihan yang mendalam, kami mendapati bahwa Sam Bacile, seorang produser yang membuat film di Amerika Syarikat telah menghina Nabi Muhammad SAW sementara Terry Jones, seorang Pastor Amerika mengedarkan klip video film yang ofensif tersebut. Antaranya menuduh nabi saorang sex maniac, homosex bersama Khalifah Umar, zalim kepada manusia, perompak, Koran buatan manusia dan berbagai2 lagi yang amat menghinakan.

PEMBELA dengan tegas mencela tindakan yang menghina dan mencabar umat Islam ini dan menyatakan kebencian kepada mereka yang merancang akan penghinaan keatas Nabi Muhammad SAW melalui filem tersebut.

Nabi Muhammad (SAW) adalah nabi yang teragung umat Islam, seorang nabi dikirim untuk membimbing manusia kejalan kebenaran dan kejujuran di dunia. Pada hemat nya menghina Nabi Muhammad (SAW) berarti menghina nilai-nilai yang tinggi anutan 1.5 billion Muslim di seluruh dunia.

Tindakan mengelurkan filim yang ofensif ini telah memicu permusuhan antara manusia berbilang agama serta akan membawa kepada konfrontasi terbuka diantara manusia yang berbilang ugama dan kepercayaan.

PEMBELA percaya bahwa Sam Bacile seorang produser film dan Terry Jones Pastor Amerika bersama dengan pendukung mereka mewakili sebuah minoritas kecil yang radikal untuk menghina Islam.

Tindakan keji mereka telah menimbulkan kemarahan dan kecemasan kepada semua pencinta damai untuk manusia yang mahu melihat manusia hidup berdampingan secara damai.

Penghinaan bukan merupakan sebahagian dari kebebasan berekspresi dan tindakan kriminal mereka ini telah membangkitkan sentimen kebencian yang mendalam dari 1.5 billion Muslim di seluruh dunia.

PEMBELA akan sentiasa pertahankan kesucian Islam dan sentiasa bersedia bangkit untuk mengambil tindakan tegas bagi menghalang pengedaran film yang hina ini bersama dengan klip video nya.

PEMBELA menuntut kepada Kerajaan Amerika Syarikat untuk mengambil tindakan sewajarnya dan menghukum produser film dan Padri Amerika radikal serta menghalang mereka dari malanjutkan tindakan kriminal membakar sentimen kebencian dari umat Islam di dunia.

PEMBELA tidak berkenan akan umat Islam di Malaysia untuk mengambil tindakan sewenag2nya tampa kebijaksanaan seperti berlaku nya tragedy keatas kedutaan Amerika Syarikat di Libya yang akan mengakibatkan umat negara ini menjadi susah kelak.

Dalam menghadapi cabaran ini PEMBELA memohon supaya semua umat Islam di Malaysia tidak kira apa pendirian politik mereka bersatu bersama PEMBELA mempertakan kesucian Nabi Muhammad(SAW) dan Islam dan memberi peluang kepada pemerintah, PEMBELA serta rakan2 dalam NGO2 Islam menangani cabaran ini secara bijaksana dan rasional.

Aminuddin Yahya
Pengerusi
PEMBELA Islam(PEMBELA)

Advertisements

One thought on “Kenyataan Akhbar: Film yang diproduksi di Amerika Syarikat yang menghina Nabi Muhammad s.a.w.

  1. Pingback: PEMBINA mengutuk penerbitan filem berjudul the “Innocence of Muslim” - PEMBINA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s