Gereja-Gereja Haram Di Seluruh Negara Mesti Ditutup

Malaysia ialah sebuah negara yang mendaulatkan prinsip kedaulatan undang-undang. Setiap satu perkara yang melanggar undang-undang, harus dikenakan tindakan undang-undang.

Sekiranya undang-undang itu ada serta lengkap, tetapi pelaksana undang-undang itu tidak melaksanakan undang-undang dengan penuh amanah, bukanlah undang-undang itu yang bermasalah. Tetapi si pelaksana undang-undang itulah yang harus dipersalahkan.

Telah dilaporkan bahawa tumbuh berpuluh gereja di bangunan lot-lot perniagaan yang dikatakan tidak mengikut peraturan dan undang-undang Pihak Berkuasa Tempatan. Kenapa boleh jadi begitu?

Ramai yang membuat pelbagai spekulasi, antaranya ialah rasuah yang terlalu berleluasa, sikap tidak apa, pihak berkuasa tempatan dikuasai oleh pemimpin-pemimpin kaki tidur, pemalas dan

Zaman berbahasa baik sudah lama berlalu. Malaysia perlukan pemimpin-pemimpin serta pelaksana undang-undang yang tegas. Kebiadaban sudah menjadi trend dan terlalu berleluasa. Rakyat sudah mula fed-up dengan aktiviti meliwat undang-undang yang saban hari dihidangkan dalam berita-berita mereka.

Sudah tiba masanya PBT-PBT di seluruh negara di audit dengan teliti dan pertumbuhan rumah-rumah sembahan haram di lot-lot perniagaan mesti diselesaikan dengan pantas.

SPRM juga harus menunjukkan minat untuk membuat kunjungan ke pejabat-pejabat PBT di seluruh negara untuk melihat apa punca sebenar penyakit ini. Pejabat-pejabat kesihatan juga perlu turun ke PBT-PBT di seluruh negara untuk mengukur indeks ukuran perut ketua-ketua jabatan di PBT.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s