Demi Membela Islam Yang Tercabar Di Malaysia

Demi membela Islam yang kian tercabar di Malaysia, maka lahirlah blog ini yang merupakan sambungan daripada laman Membela Islam (http://membelaislam.bravehost.com/)

Laman tersebut mula diasaskan sempena perbincangan (16 Julai 2006) NGO-NGO Islam Bagi Membela Islam Yang sedang diancam. Semoga Allah menerima usaha ini.

Mulai 12 Jun, 2008 – Laman Membela Islam akan dikemaskini dalam blog ini.

11 thoughts on “Demi Membela Islam Yang Tercabar Di Malaysia

 1. tahniah saudara. walaupun ilmu agama saya tidak sedalam saudara, namun saya tidak mahu wujud kekeliruan dalam kalangan generasi masa depan yang makin lama makin lemah ini..

 2. salam.website yg baik bg umat islam terutama di malaysia.minta dapat perbahaskn kedudukn peguam bukan islam yg dibolehkan masuk mahkamah syariah.selain itu jika ade maklumat2 lain dpt dikongsikn bersama.

 3. Assalamualaikum…
  “keistemewaan kaum melayu dari pndangan kaum lain”
  boleh bagi sebarang komen!!!!!!

 4. ‘Satu Malaysia’ merupakan ulang pengisthiran kaum Melayu tentang kerelaan menerima kaum lain sebagai warganegara bagi negara tercinta ini. Persoalanya adakah kaum lain sedar akan pekara ini. Marilah kita rakyat Malaysia sama-sama membena negara kearah lebih gemilang dengan saling menghormati antara satu sama lain….INGAT! Malaysia boleh mengulangi kejadian 13Hb.May tetapi pada hakikatnya negara ini tidak mampu untuk menerimanya buat kali kedua.

  Kepada pemimpin politik yang berlagak sebagai juara bagi kaum masing-masing juga berperanan merancang kearah keruntuhan perpaduan yang ujud hari ini.

  Pembelajaran sejarah negara perlu disampaikan dengan lebih bekesan agar genarasi selepas Merdaka lebih memahami akan asal usul Negara.Cuba kita bayangkan apa yang akan terjadi dalam jangkamasa 20~30tahun yang akan datang dimana genarasi sebelum Merdaka telah ‘hilang’ dari bumi Malaysia.
  Kita juga harus ingat kelemahan ini akan diguna pakai untuk menjatuhkan Negara tercinta ini.

 5. kelemahan kdhaifan bkn alasn mmikul mggalas amanah besar mmelihara tnda cinta nabi saw pd ummt baginda : Islam; al islamu ya’lu wala yu’la ‘alaihi. d rafa’kn doa : mhn prtolongnMu duhai Yg Maha Mengurnia Pertolongn buat semua pjuangMu ini Ya Allah. mhn perlindunganMu duhai Yang Maha Melindungi.

 6. salam. dalam era HUJUNG JARI ini di mana segalanya bergerak pantas usaha untuk membela islam menjadi semakin mencabar.umat harus bersatu di bawah payung islam dan tidak payung mazhabi. ilmu harus di tinggikan, pemikiran harus di cernakan, dsb. percaturan politik dunia harus di perhatikan. musuh muhammad saw harus dikenali. kerajaan AS dan ZIONIS dan yg bersekongkol dgnnya adalah musuh agama yg dibawa muhammad saw. permainan mewujudkan ekstrimisme mazhab dan melagakan kita sesama sendiri hanya akan melemahkan kita dan musuh akan bertambah kuat. jangan terperangkap dga permainan jahat musuh. BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s